PROGRES – spoj tradicije i savremenog pekarstva

Pekarski centar PROGRES Novi Sad je kompanija u porodičnom vlasništvu, osnovana 1994. god. sa ciljem proizvodnje i kompletnog sirovinskog snabdevanja pekarske proizvodnje.

Od samog početka odabrali smo strategiju kvaliteta, sa sloganom “Uspeh kvalitetom

Zahvaljujući poluvekovnom iskustvu u pekarskoj proizvodnji našeg osnivača, Prof.dr Milimira Kovačevića, za relativno kratko vreme postigli smo veoma intenzivan razvoj. Izgradili smo moderan pekarski centar, koji čini kompleks objekata.

Sastavni deo proizvodne strukture čini Demo Centar, u čijem sastavu se nalazi savremeno opremljena farinološko-hemijska laboratorija i mini pekara za razvoj, promociju novih proizvoda i edukaciju kadrova naših kupaca, koji u suštini predstavlja centar za okupljanje i razmenu iskustava tehnologa, pekarskih majstora i organizatora proizvodnje.

Proizvodnja se odvija uz striktno poštovanje HACCP principa i ISO standardai strogu kontrolu kvaliteta sirovina, svih faza tehnoloških procesa, finalnih proizvoda i sistema distribucije.

Naši proizvodi su postali prepoznatljivi brendovi, ne samo na domaćem, već i na tržištima BiH, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Mađarske, Grčke i Rusije.

U želji da udovoljimo zahtevima pekara, za kompletnim snabdevanjem na principu “SVE ZA VAŠU PEKARU”, opredelili smo se za ekskluzivno zastupništvo i distribuciju kvasca FORTEPAN, iz najveće evropske fabrike AB MAURI – CASTEGGIO LIEVITI Italija.

Koncept programiranog sedmičnog kapilarnog snebdevanja “do praga pekare”, organizovan je sa 15 specijalizovanih vozila sa TERMOKING uređajima direktno iz fabrike u Novom Sadu ili preko vlastitih distributivnih centara u Beogradu, Jagodini, Nišu i Požegi, što daje punu garanciju blagovremenog i sigurnog snebdevanja kompletnim potrebama u sirovinama za pekarsku proizvodnju.

Priča o Progresu je priča o pekarstvu

Tehnološki servis

pp1 pp2


 

Pekarski centar PROGRES veoma blisko sarađuje sa svojim kupcima preko moderno opremljenog DEMO CENTRA, kao i profesionalno stručnih tehnologa-instruktora u primeni poboljšivača, smeša i drugih dodataka u njihovim pekarama.

Uz puno poštovanja znanja i iskustava naših kupaca, želimo da im pomognemo, da lakše i efikasnije uvedu nove proizvode, inoviraju asortiman proizvoda i poboljšaju svoju poziciju na tržištu.

Namera nam je, da kroz stručne konsultacije sa našim kupcima, podelimo naše znanje i pedesetogodišnje iskustvo u pekarskoj proizvodnji.

 


Stručna literatura

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Knjiga PRAKTIČNO PEKARSTVO
Autora Prof. dr Milimira Kovačevića